Pembaca Blog Ini...

Tuesday, October 20, 2009

Koyak Kertas

Ahahaha..

Saya sekarang ni sejak tengok drama .....
Apa ek.. Tak ingat laa tajuk dia..
Kalau tak silap ada perkataan Cinderella .... Blues ke....


Drama yang Awal Ashaari berlakon dengan Sariyanti..
Didi Alias tu jadi mak si Awal, Jalil Hamid jadi atuk angkat si Sariyanti..
Cerita apa tu ye u ols?
Tak ingat laa tajuk dia..

~update: dah google
Blues
Cinderella .. ke tah apa ek?

Haaaaaa..
Background song dia best.
Siap suh cik abang tengok apa tajuk lagu tu
Lepas tu terus tergila-gila dengan lagu Kertas Band ni..
Saya copy lirik je laaa.. Kalau nak dengar, kena download sendiri la..

=================================================

Kertas - Kekasih Yang Tak Di Anggap

aku mentari tapi tak menghangatkanmu
aku pelangi tak memberi warna di hidupmu
aku sang bulan tak menerangi malammu
aku lah bintang yg hilang ditelan kegelapan

selalu itu yg kau ucapkan padaku

reff:
sebagai kekasih yg tak dianggap
aku hanya bisa mencoba mengalah
menahan setiap amarah

aku sang bulan tak menerangi malammu
aku lah bintang yg hilang ditelan kegelapan

repeat reff

sebagai kekasih yg tak dianggap
aku hanya bisa mencoba bersabar
ku yakin kau kan berubah

repeat reff

==============================================

Kebetulan dalam laptop memang ada lagu tu.
Adik saya imahtun yang download kan masa tukar laptop dengan ayah dulu.
Nak harapkan saya nak men download .. Jangan nak berharap laaa..

Maka.. sejak drama yang Awal dan Sariyanti tu berlakon,
terus menerus laaa duk dengar lagu ni kat laptop.
Lepas habis, ulang lagi.. lepas habis, ulang lagi..
Again.. again and again...
Ulang lapan lagi.. hahahahhahah

kah kah kah..
Gile bosan laki ahkak dengar!
Tapi dia sabar je laaa kan..

"Abang bosan ke dengar lagu ni?"
"Tak lah" ~ Mula-mula, haaaaaaa soleh je dia menjawab..

Tapi, sampai satu saat dia haruslah berasa sangat bosan
sebab terpaksa dengar lagu yang sama berulang kali kan..
Mahu bernanah telinga dia kan..
Kita pun faham laaa kan..

Kali ni tak tanya pun, tapi tetap dia menjawab....

"Tak habis-habis dengan Kertas ni.
Aku soyok (koyak ~dalam loghat Pantai Timur) baru tahu.."


Hahahahahahhahhahahaahahhahahahahahahhahahhahahah

I'm sorry... !!!

7 comments:

Sidratul Muntaha said...

ahahhahahahahahahahhaha
sungguh sopan dan mulia bile dia kata tak bushan
bile dah bushan!!
mihahahahha!!
dah cam memerang transform ler plak!
waakakakakaka

honeylanz said...

hahhaha... cian kt kerta nk kena siyek ( soyok org setiu-besut je kut!)hehhe

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

x hbs tengok drama nieh ..sudahhh zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

tak pernah tgk drama nih

tp lagu kertas tu memang best

=D

.imah. said...

hahaha.
lgu kertas band mmg sedap aa along.
x)

zh-ena said...

hehehehehhehehe nsb baik lagu ajer kan..

~ain said...

ayu.. tah apa-apa kan.. hahaha

has.. ye ke? hubby ain orang setiu tu sebab dia cakap soyok kot..

diana.. ibu mengandung mmg cepat letih ek? heheh

yanie.. best laa kan.. tapi lagu ni je yang ain suka.. lagu lain biasa2 jek.. hahah

imah.. ye ke? ko jaga2 jangan kang mak pulak koyakkan "KERTAS" kang. hahaha

ena.. tu laa pasal. kalau kertas dah bertimbun2 dah kat rumah ni.. hahaha