Pembaca Blog Ini...

Monday, October 19, 2009

Tips mengambil hati pasangan

Hahaha..
Mentang-mentang kena sound dengan suami,
terus je cari artikel mengambil hati pasangan ni.. hahaha
Tak pe laaa u ols..
U ols nak kata apa pun, saya tak kesah..
Saya terima..
Kita ni harus menerima segala teguran yang membina...
Supaya kita menjadi lebih baik dari semalam kan kan kan..

Tips mengambil hati pasangan

Keharmonian rumahtangga terletak di tangan kedua-dua belah pihak suami dan isteri. Jika anda saling memahami dan menghormati antara satu sama lain, insyaAllah rumahtangga anda akan sentiasa aman dan bahagia.

Tips mengambil hati suami

  1. Sentiasa berhias untuk suami. Bersiap dan berhias menunggu kepulangan suami. Sentiasa menjaga kecantikan diri seperti masa berkasih-kasih dahulu.
  2. Memahami hobi suami dan sentiasa memberi dorongan selagi ia memberi manfaat dan menggembirakan suami anda tetapi berbincanglah jika hobi berkenaan terlalu memakan masa untuk anda bersama atau suami anda terlalu boros untuk hobi tersebut.
  3. Menyediakan hidangan dan minuman untuk suami tanpa perlu disuruh

Tips mengambil hati isteri

  1. Memberi hadiah kepada isteri. Walaupun nilainya cuma beberapa ringgit tetapi ia akan dihargai oleh pasangan anda
  2. Memuji masakan isteri anda. Memasak dan menguruskan kerja-kerja rumah adalah pengorbanan yang besar dilakukan oleh isteri anda.
  3. Temankan isteri anda membeli-belah dan memberi pendapat anda apabila diminta
  4. Selalu memeluk dan membelai isteri. Sebelum kahwin haram pegang tangan tapi ramai yang buat, bila lepas kahwin nak sentuh isteri pun susah.
  5. Memuji kecantikan isteri apabila dia berhias. Jangan sekali-kali memuji kecantikan perempuan lain didepannya. Ini akan membuatkan isteri anda berkecil hati dan berasa kekurangan.

Lebih banyak tips akan ditambah. Anda juga boleh mendapatkan buku Tips kebahagiaan rumahtangga oleh Ustazah Siti Nurbahyah yang di dalamnya terkandung 23 bab sarat dengan pengisian dan juga teknik urutan cakar harimau dan urutan labah-labah (bab 6) yang hangat diperkatakan.

(haaaaaaaaaaa.. ini bab cakar mencakar ni ahkak belum menuntut lagi.. kalau idak, dah calar balar dah cik abang ahkak tu kang.. hahahah)

2 comments:

Imran Yusuf said...

Dalam buku 'Bagaikan Khadijah Di Hati Rasulullah' pun ada bab ini.

:)

~ain said...

imran yusuf.. sudah khatam buku itu 3 kali.. hahahah