Pembaca Blog Ini...

Wednesday, October 7, 2009

Promenade

satu malam lagi di Promenade Hotel Apartment.
Kalau Kinabalu Pine Resort itu di tengah hutan dan menyeramkan,
Promenade Hotel Aparment ni pula terletak di tengah bandar Kota Kinabalu rapat ke pantai..


Hotel Apartment
sesuai untuk yang bercuti sekeluarga.
Terutamanya keluarga besar macam kami ni.

Ia seperi sebuah apartment lah..
Dah nama hotel apartment kan?

Ada dapur yang lengkap, boleh masak-masak laa..
Oleh kerana makanan di sana kureng.. jadi, kami masak sendiri.
Mungkin tak jumpa tempat makan yang sedap kot.
Cik abang saya baik tau.
Dia tolong saya bersihkan udang..

Seafood di Sabah adalah fresh sebab tepi laut kan..
Udang dalam gambar ni masih hidup tau..
Melentik-lentik ia melompat.
Ada ruang tamu lengkap dengan sofa dan TV.

Ada tiga bilik tidur yang selesa seperti ini..
Ini adalah pemandangan dari atas apartment yang kami sewa itu.

Ini pulak pengantin usang yang perasan
menjadi pengantin baru seketika.
Dari balkoni.

~Abang.. I love u sooo much!!
(sungguh tetiba)

7 comments:

zh-ena said...

cantiknya pemandangan dr blk hotel tu..

cam berangan nak pergi jea rasanya

Zura said...

cantiknye permandangan ...
klau cuti2 nie sewa apartment mmg selesa...kite leh buat cm umah sendiri...

~ain said...

ena.. memang cantik.. tapi, bukan semestinya kat Sabah je ada pemandangan gini.. banyak lagi tempat menarik yang dekat2 di negara Malaysia ni..

Zura.. ye zura.. kalau bilik hotel biasa tu bosan je duduk bilik.. hehhe

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

wah bestnya .. kalau kt sabah mmg syurga seafood .. murah plk tue

~ain said...

diana.. mmg fresh sangat... syurga seafood sungguh laaa..

Mrs LVoe said...

sbelah shopping mall kan.. sha pnh lepak cni dulu.

~ain said...

sha.. ye... best sampai tak nak balik je rasanya..