Pembaca Blog Ini...

Monday, June 7, 2010

Berhenti Kerja.... Sambung PhD.... Sudah Mengandung... (apa-apa sahaja laaaa manusia suka bawa mulut ni)


Hari ini 7 Jun 2010.
Kalau tengok kat kalendar UiTM semester Julai-Dis 2010, kuliah start 5 Julai 2010.
Itu untuk semua program kecuali pasca siswazah (Master @ PhD).
Mungkin registration untuk program pasca siswazah itu
akan lewat seminggu dua hari tarikh mula kuliah tu.


Dan saya masih belum dapat offer letter dari UiTM.


PENANTIAN SATU PENYIKSAAN!


Haaaaaaaaa.. Cik Puan Noraini sudah mula kecoh.
Sudah mula buat perangai lama.


Cuak laa.
Macam tak leh nak buat apa dah.
Semua benda nak buat dok ingat nak belajar je.


Ada hamba Allah duk tanya pada saya,
"Kenapa kau susah-susah nak sambung belajar?"

Malas laaa nak jawab soalan macam tu.
Sendiri mau ingat laaa, kan?


Ish.. sejak dua menjak ni
macam-macam saya dengar orang kata pasal saya.


Ada kata saya nak berhenti kerja laaa...
Ada silap cakap saya nak sambung PhD laaa...
Ada juga yang menyebarkan khabar angin di office yang saya sudah mengandung.
[Orang di pejabat memang begitu]


Ada sekali hamba Allah bertanya,
"Ko ni asyik macam ni aje. Bila nak beranak? Rugi laaa beranak lambat!"


Saya jawab,
"Eh.. ko ni.. Jangan laaa tanya aku. Tanya kat Allah laa..
Bila Dia nak bagi aku beranak.
Ko tanyalah sekali kat Dia,
kenapa Dia nak rugikan aku beranak lambat.."



Tukang tanya tadi terus tarik muka,
"Susahlah bercakap dengan ko ni!"


Eh... saya salah cakap ke? Jawapan yang macamana yang dia nak sebenarnya?
Kompius betul! =)


Tak mengapalah...
Saya anggap semua gosip liar (ewah.. liar katanya) itu sebagai doa.
Doa yang baik-baik je la, kan!


Semoga Allah permudahkan jalan untuk saya.
Tak sabar nak konvo sekali lagi.
ahahahha
~gelojoh!

(Haaa.. kan saya dah kata, tak boleh buat benda lain dah..
Kira macam 5 minit sekali, saya mesti teringat pasal nak sambung belajar!)
~excited terlebih...

8 comments:

Mama Hanim said...

mulut org kan..klu mulut tempayan senang tutup..huhu..

CkDs AhRa said...

biasa lah tu..suka sebok hal org kan...kan...macam dia yg tentukan nasib kita kan...pedulik org nak cakap apa pun...

~ain said...

mama hanim.. sbb itu lah ada peribahasa kata "kerana mulut santan binasa" Eh.. silap kan.. kerana mulut badan binasa.. hahahha

~ain said...

ck.. memang.. itu belum lagi cerita orang kata ise keje kapal... mak aku jatuh komuter... ish ish ish... patutlaaa main telefon buruk selalu tak betul.. tahu? permainan telefon buruk?

CkDs AhRa said...

aik...apsal cite pelik2 jerk tu...korek mana cite dusta nista tu???hahahah..abaikan apa org kata..bujet guna duit dia smbung blaja tu....

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

wah.. sambuung master? kat mana.. tahniah dear.. good luck.. selamat jd student semula...

emm part anak yg kata rugi kenapa tanak beranak lagik.. mie pun penah terkena.. macam terkacima jap tapi kekadang pikir.. tak yah layan org yg mcm tak paham nie.. aiiiihh dah kawen mesti la nak family yg lengkap.. sapa taknak anak oiii...

iskh tak suka org cam tuh kan kan kan...

belajar lagik bagus....

~ain said...

ck.. itulah pasal..

~ain said...

mimie.. belum tau dapat sambun ke tak. surat apa pun tak dapat lagi.. risau. hehehe

tak mau layan mie.. tak mau.. heheh.. dia punya ayat last tu macam dia nak kita rasa lemah dan down.. takleh gitu.. tak adil. kita kena lawan. hahahah