Pembaca Blog Ini...

Tuesday, March 1, 2011

Pengesahan: Siapa Puan Noraini itu?

Malam tadi, orang bank call.
Pelik kan orang bank call memalam buto.
Memang buto laaa dalam pukul 10 lebih gitu.


Cik abang dah pelik.
Siapa pula yang call nombor KL.
Rupa-rupanya, orang bank nak call untuk pengesahan.
Cik abang telah transfer certain amount dalam akaun saya.
Orang bank nakkan pengesahan secara tiba-tiba.
Di luar jangkaan kami.
Lepas minta no ic dan tarikh lahir abang....


Orang tu kata,
"Jumlah itu agak banyak' ye, Encik Fazrul!
Jadi kita nak kan pengesahan lah.
Siapa Puan Noraini Ammran tu?"


Oh, rupanya ada ek pengesahan macam tu ek? Cuak je.
Nampak nau cik abang tak pernah transfer 'jumlah-itu-agak-banyak'
ke dalam akaun saya.
hehehe


3 comments:

Sidratul Muntaha said...

kenapa malam - malam bank tepon?!
entah2 fraud?!
ke dia transfer duit berkoyan2 kat ko smpai bank manager kena standby malam2?!
ke aku yg tak thu org keje bank mcamana?!
ahahhaa...

~ain said...

ayu.. tah lah.. aku pun confuse. tapi, kawan aku yg kerja bank tu cakap, mmg gitu kalau kita guna internet banking dan transfer jumlah-itu-agak-banyak... sebab bank nak pastikan takde fraud kat situ. kot ada org intersect account ke kan melalui online..

tapi, idaklah banyak mana duit tu. lebih banyak dari kebiasaan kot. sebab tu org bank call tanya betul ke idak.. =)

Zura said...

malam call..