Pembaca Blog Ini...

Tuesday, July 5, 2011

BUKIT BENDERA

Sabtu 2/7/2011

[HAHAHA.. lawak gila tengok muka si Naim ni...]
Pecop.. Pecop..



Hari kedua di Penang, kitorang bangun pagi-pagi.
Lepas sarapan kat hotel yang alahai itu (staff hotel tu sangat tidak pandai senyum)
kitorang terus gerak ke Bukit Bendera!


Gadis-gadis.. =p


Tiket.
Kanak-kanak bawah 12 tahun 4 hengget.
Dewasa dengan mykad 8 hengget.
Tanpa mykad 30 hengget.
OKU = Free


Tukang pegang tiket bersama body guard!


Emak kata, gambar ni anak-anak semua enjoy gila..
Emak ayah sibuk korek duit dalam pouch bag, dalam handbag!
Lawak pulak!


Motif menyorok separuh belakang orang?
=)


Tunggu giliran nak naik train..
Saya duk kira apesal tiket tak cukup.
Lupa pulak Apis dapat free.


Dah sampai atas.
Train dia ala-ala naik monorail pun ada gak.
Dorang cakap ini train baru.
Train lama lagi lambat nak sampai atas.


Eh, ini masa dalam train.
Kan?
Macam dalam monorail 'condong' ke atas..
Gayat juga laa seposen.


Imah dengan gaya mak bedah!


Anip dengan gaya zapin!


MasyaAllah..
Ayah pun bersekongkol membuli Naim.


Ayah...


Budak yang asyik nak makan belalang..
Belalang tu ada orang jual atas bukit bendera.
Seekor 2 hengget tau!


Inilah mat bunga...
Sesat dari mana tah!
hauahuahua

Jalan-jalan menghirup udara segar lebih kurang 1 jam di puncak Bukit Bendera.
Lepas tu turun lah..
Ramai gila orang beratur kat bawah tunggu giliran.
Nasib baik kitorang awal.


Lepas tu, cargas ke Muzium Perang.


Next entry laaaa ye.
Sebab gambar banyak sangat laaaa...
Pening nak susun semua dalam satu entri.


6 comments:

PUANSTOBERI said...

Ha... penah pegi skali je. Tu pun time berhingus lagik. Rombongan sekolah. Haha.

Lps tu gi Penang pun tak penah singgah. Huhu

DaZzlingLilLy said...

lama dah teringin nak ke bukit bendera ni..tapi tak sampai2 lagi pon

zh-ena said...

pecop tu aper ain..

~ain said...

kekda.. dulu kita tak p pun bila ada rombongan sekolah..

~ain said...

lily.. perlis ngan penang kan dekat je..hehe

~ain said...

ena.. pecop pecop tu perkataan Naim suka sebut masa kecik dulu! =)