Pembaca Blog Ini...

Thursday, February 2, 2012

Berat mata memandang............

Ehem ehem...

Apa nak cerita hari ni?
Dah berminggu-minggu tak update blog.
Tak ada idea campur malas.
Ketegaran sebagai blogger dah semakin terhakis. =)
Tambah, rasa nyampah dengan blog-blog yang asyik update 
tah apa-apa semata-mata nak naikkan traffic.
Ada yang guna tajuk luc*h untuk tarik perhatian. 
Ah... tak suka blog-blog plastic macam tu!
Nak baca pun tak seronok sebab tak menulis dari hati..


Lepas balik cuti raya cina tu, terus macam tak berapa sihat badanku ini.
Demam on off, lepas tu batuk kokol-kokol.
Sampai terkentut-kentut..Gelak laaa korang! Gelak! Tak kelakar, ok!

Nak pi jumpa doktor, doktor asyik tak de.
Geram betul. Nak MC tapi, dah doktor takde.
Menjawab dengan bos sebab amik EL 2 hari. lalalalala.
Selamba. Dah memang tak sihat.
Kalau datang kerja pun, tak leh buat kelas sebab batuk.
Lepas tu, econ sejuk pulak. Makin teruklah batuk.....
Demam dua minggu, kecut sikit badan sebab rasa macam baju longgar. hahaha...
Lepas ni, takde mana nya nak longgar sebab selera makan dah seperti biasa, kan?
keh keh keh


Oklah.. cukup cerita pasal sakit. Macam ko sorang je yang sakit. 


Cakap fasal sakit, ni nak minta tolong!
Ada tak kawan-kawan tahu mcm mana nak ubat anak kecil kena eczema.
Ini anak kawan baik saya. Nama baby ni Faris Aqlan.
Kesian sangat kat dia sebab skrg admit kat spital akibat eczema yang teruk.




Tak sampai hati kan tengok budak kecik sakit.
Rasa macam anak sendiri yang sakit. Walaupuuuuuunnn, kan! =)
Kita orang tua ni, kalau sakit pun rasa dah azabnya Ya Allah.
Ini kan pulak budak kecik baby macam ni.
Kalau saya jadi emak dia, memang dah menangis dah tengok anak sakit macam ni..
(Waaaaaaaaaaah, sangat keibuan aku kan? hah hah)


Korang ada pengalaman tak anak gini?


Sangat kasihan.........


10 comments:

Joy said...

blog ai u menyampah x? ai makin suka update skrg :p

ohh kasihan nye tgk baby Faris Aqlan. punca sbb alaergik susu ke?

Sidratul Muntaha said...

kolupa nak tnya aku meh?
aku tima aqil dulu 3bulan warded sbb ekzema
kean sapu vaseline
aquos cream
dgn satu lagi ubat cream
ari2
mak aku kdg2 siram dgn air rendaman beras..
alhamdulillah
buat mak
jgn nangis la
kuatkan ati
aqil dulu bdn,muka,kepala and satu badan.

zh-ena said...

try tanya ayu, anak dia aqil pun dulu kena anzema rasanya kot..

ya Allah rasa nak mengalir air mata nie tgk bby tu..pedihnya..umar kena kat punggung sikit jea kena iar pun dah melalak

PUANSTOBERI said...

Memula nak komen pasal yg duk update tu..bkn akak kan, akak menuls dari hati kan. Hahah. Tp mmg yer pun Ain, lps entry dia, entry dia lagi kat dashboard. Ku tgk org tak masuk pun.. sudahnya ku unfolo. Huhu.

Oke lps tu nak komen pasal kesihatan Ain - sila makan ubat ya.. batuk lelama ni pun bahaya gak.. nati pegi doktor lain plak yer.

Lps tu pasal baby tu. Ce try pegi berubat kg atau memana ustaz plak... mana lah tau kan..

~ain said...

joy.. hahha.. tak.. ini blog tertentu sahaja!

~ain said...

joy.. dia bukan elergik susu.. dia eczema.. punca.. darah kotor kot..

~ain said...

ayu.. eh? ye? kawan aku dah try mcm2.... segala lotion dah disapu... gitu jugak.. kesian.

~ain said...

ena.. itu ayu dah komen panjang lebar! =) itulaaa kan.. sedih tgk baby tu! mesti dia pedih muka dia gatal2..

~ain said...

kekda.. ahaaaaaaa. kan? tah apa-apa.. entri tak membina dan tah apa-apa aaaa pendek kata kalau tak buat pun takpe entri gitu.. buang karan..

ubat udah abis...

dah pergi jumpa ustaz... tapi, itulah tak serasi..

ArELeEz said...

alahai.. kesian! kecik2 lg dh kene eczema. harap baby tu sihat la nanti. amin..