Pembaca Blog Ini...

Tuesday, May 15, 2012

Misteri

Hai... tengah buat apa tu? 


Saya tengah boring ni. Kerja banyak pun sempat boring kan? Betapa hebatnya kan? hahahaha.. Sekarang, musim key in markah, tapi saya baru je siap tanda paper final exam. Rakan setugas dah siap-siap pack in semua paper dan result nak hantar kat tempat sepatutnya... Saya? Masih duk tersengguk-sengguk kira markah nak masuk dalam excel. hahahaha... Time constraint. Saya sengaja tangguh sampai selesai modul MKT750 tu. Rasa tak tenteram nak tanda paper student kalau assignment sendiri tak siap. Kang tanda paper student lebih kurang, kesian laaa diorang kan.


Oklah. Sebenarnya nak cerita. Cerita ni macam misteri sikit. Ish... nak menaip pun meremang bulu roma ni.. Saya cerita kat emak. Emak pun meremang bulu roma juga.. hahahaha..


Last weekend (Jumaat malam Sabtu) saya kan tidur hotel tut tut tut.. Malam tu walaupun esoknya nak final exam, tapi saya tidur agak awal. Jam 12 malam dah tidur sebab mata tak boleh tahan dah. Pukul 11 pun mata dah macam ada magnet. Malam sebelum tu tak tidur langsung siapkan kerja, so balas dendam laaaaaa kan nak tidur malam.


Kebetulan, bilik kami tu katil double. Selalu kitorang minta katil queen. Tapi, bilik superior takde laaa nak queen bagai. Belasah je laa.. Katil cik abang dekat ngan dinding toilet, katil saya dekat dengan pintu balkoni. Saya bangun buang air sekejap... Tak tahu pukul berapa. Lepas tu, saya balik semula ke katil saya. Katil abang kat belah kiri katil saya. Saya tergerak hati nak pandang ke kiri. Tapi, tetiba hati macam berdebar. Saya nampak 'entiti paranormal' (wah! ayat....) dari ekor mata.. Saya pandang dua kali.. Ia  masih di situ. Takleh nak gambar macamana dengan kata-kata. Bukanlah macam yang kita selalu nampak dalam drama ke filem ke.. Bukan macam tu. Tapi, kita tahu itu memang ia.. Ia memang ada kat situ.. Tengah duduk hujung katil abang. 


Ish.. meremang bulu roma! Terbayang-bayang sampai laaaaaaaaaa ni.. Saya pun, tak berani nak pandang lagi. Nak kejut abang pun tak berani sebab kalau kejut abang, saya kena pi dekat katil abang. Lagi dekat dengan ia kankankan...


Saya terus baring, tutup muka dengan bantal. Sambil mulut baca segala surah ayat Quran yang terlintas di kepala masa tu. Ya Allah! Memang seram! Sekarang pun masih terseram-seram lagi.. Tapi, saya fikir kalau saya jerit memang kecoh laaaa nanti. Lagilah semua orang (cik abang) pun jadi takut. Memang malam tu jugak kitorang akan blah dari situ.. hahahahha. Lagipun, bijik mata dah mengantuk, kan? Malas jugak aku nak layan ko, wahai Syaiton.. Saya pun terus baca-baca ayat Quran sampai saya tak sedar bila saya tertidur semula. Muka masih tutup ngan bantal sampai pagi.


Sedar sedar jam 6 lebih. Abang bangun pi berak kot. Lepas tu, saya nampak dia solat subuh hujung katil saya. Huh......... dah siang! Suspen je...


Saya pun bangun, pi mandi, solat... Turun sarapan... Lepas tu, pi kelas.. Jawab exam laa. Cik abang balik hotel dan check out dari hotel jam 12 tengahari. Ambil saya kat kelas.


On the way balik tu, baru saya cerita kat cik abang. Cik abang dah cuak sebab dia kata mesti ia tu nak kacau abang. Tapi, saya rasa ia nak kacau saya. Sebab kalau nak kacau abang, mesti abang yang nampak, kan?


Abah (pak mertua) kata, semua tu kat mana-mana pun ada. Buat tak tahu aje. Kalau kita  takut, lagi kuat dia mengacau......


HAHAHAHHAHHAHAHHA ~ tetiba

3 comments:

Has said...

mmg seram!! meremang bulu roma baca

zh-ena said...

uwaaaaaaaaaa klu ena terus nak menjerit kot..benda tu mcm mana ain

~ain said...

has.. yang melaluinya lagi macam nak nangis.


ena.. kalau kita jerit, lagi dia suka nak kacau.. Kita rilek je.. tapi, masa tu mata mengantuk. tak layan mana laa.. tapi, takut mmg meremang bulu roma ni..