Pembaca Blog Ini...

Monday, October 28, 2013

Beli Online

Saya selalu beli shower gel. Macam yang saya pernah bgaitau sebelum ni. Saya selalu tukar tukar guna. Bukan dah habis satu botol, saya guna lain pulak. Kalau ada 5, kelima-lima jenis ada dalam bilik air. Saya guna ikut mood. Hahaha... 


Masa cuti raya haji, belikan emak hadiah besday. Set Mountain Rose ke apa tah nama dia. The Body Shop je pun. Itu aje yang aku mampu setakat ini. Kot masa lain, mampu belikan yang lebih lagi.. InsyaAllah.. 


Kebetulan masa tu pi shopping dekat Aeon Melaka. Besday mak dah dekat, so belikan lah. Adik-adik cadangkan beli perkakas dapur macam set kuali ke, periuk ke atau set pisau. Apa da? Emak memang suka benda macam tu sejak dulu. Tapi, asyik nak suh mak masak je. Dapur emak dah penuh dengan macam-macam jenis perkakasan. Lagipun, saya pernah cakap kat mak hari tu yang mak masak dah tak macam dulu. Emak jawab, "Ayah kau pergi bawa resepi-resepi aku sekali.." Bunyi macam lawak je tapi sebenarnya menunjukkan rasa hati emak yang sebenar. Takpe, aku faham! Semua tengah belajar bertabah. Perlahan-lahan..


Naim suh beli bekas beras Tupperware. Itupun cadangan bagus.. Tapi, kena order lah bendalah tu. Saya nak cepat.Lain kali


So, saya dan cik abang decide belika emank shower gel, body lotion dan EDP .. Emak nampak macam suka. Icah kata kenapa tak beli yang White Musk sebab emak memang suka bau tu. Tapi, saya cakap.. Tak naklah sebab itu kan ayah pernah belikan untuk emak. Nanti emak sedih pulak. Baiklah kita cuba sesuatu yang baru...."

Baru-baru ni dapat sms pasal The Body Shop ada sales. Haaaaaaa.. boleh beli online. Suka betul! Boleh pakai kad kredit. Haaaaaaaaaaa! Haaaaaaaaaa! Saya pun apa lagi? Sikit lagi nak meroyan dah. Rasa semua jenis shower gel saya nak. Masuk basket, keluar basket, masuk keluar masuk


... Sekali RM500++.. Kau gila? Tak kuasek aku. Membazir lah sangat kalau beli sampai RM500++ Keluar basket balik. Last sekali saya beli ini aje...


 Shower gel 
Atlas Mountain Rose (macam emak punya)
dan
Amazonian Wild Lily


Semua sekali, RM90++ termasuk pos. 
Order Ahad, hari Selasa udah sampai.
Sangat berpuas hati.
Kira berbaloi lah kalau nak pi outlet kat Kuala Terengganu tu agak jauh.
Belum masuk kos kena hasut dek salesgirl terbeli benda lain yang bukan-bukan.


Suka! 
Bau bunga-bungaan.
Bila mandi pakai sikit-sikit sebab sayang. 

Hahah psiko!


Sharing is caring!
www.thebodyshop.com.my

1 comment:

zarena heeney said...

heheheheheh body shop bestkan
suami ena bg hadiah pki pun skit2 jea
sayang hahahaha
tapi jenis kedekut jgk "p