Pembaca Blog Ini...

Sunday, May 25, 2014

Konvo Icah

Adik saya yang ke- 4 (Icah) dah habis belajar kat UiTM.5 tahun belajar baru konvo. Macam budak medik plak. Dia batch budak civil yang fast track tu. Dari diploma terus ke degree. Bagus nya sebab dapat tajaan JPA terus 5 tahun. Dulu diploma kat Penang. Pastu kena hantar ke Shah Alam. Mula-mula stress tak mau g Penang. Pastu stress tak nak tukar ke Shah Alam. Pastu stress tak hape2 lagi. ahahaha.. Macam-macam lah. 

Akhirnya berjaya juga tamatkan pengajian. Alhamdulillah. Sekarang ni tengah buat Master plak. Untunglah..... Jangan jadi macam aku. Gatal je nak kawin.. HAHAHAHAH

Saya tak rancang nak ke konvo dia. Tapi, mak plak tetiba bakar line. "Along, ayah suh kau pi konvo adik-adik kan kalau dia tak sempat."  So, kau rasa? Apa perasaan saya masa tu? Hukhukhuk.. Nangis lah.. 

Cik abang siap ejek lagi, "Kalau tak pergi ni kang, kena beli wiper lebih. Pasang kat cermin mata." ~ sebab memang taknak cakap apa dah. Asyik nangis je....


 Maka, jom lah kita ke konvo Icah. 
Ke Konvo Icah ke Kita? 
Ye lah! ishhhhhhhh..

Gambar masa hari konvo ada tapi malas lah nak tunjuk sebab serabut, panas, melekit.
Lama kot tunggu bawah khemah sebab mak dengan hekhek je masuk dewan. 
Kalau nak ikutkan, saya pun nak masuk dewan. 
Tapi sebab saya nak teman cik abang kat luar sebab dia dah susah payah bawa saya pi konvo Icah. 
Takkan nak tinggalkan dia kat luar. Kesian lah dia..

Sehari lepas konvo, kitorang ada photoshoot (katanya).. kat tasik seksyen 2. Best!

Tak cukup orang. Tapi, takpelah... 
Mana yang ada aje lah ye..


Semua yang pompuan ada. 
Yang lelaki dua orang sibuk dengan urusan masing-masing.


Kita layan ajelah Imah nak berangan konvo.
Hahahah...
Tapi, jubah konvo ni macam ada 'soul' tau. 
Kalau kita pakai tapi tak habis belajar lagi, takkan rasa apa-apa. 
Kalau dah habis belajar, rasa macam nak nangis je bila pakai..


Aim kena paksa amik gambar pakai jubah Kak Icah.
Mak kata, "Kalau mak tak sempat tengok Aim konvo.. Tengok ajelah gambar ni.."

Tahniah, Icah!
 Semoga ijazah kelas pertama itu memberikan manfaat sebanyak-banyaknya
 

1 comment:

ArELeEz said...

'ijazah kelas pertama.' congrats & standing ovation utk, icah.. ;)