Pembaca Blog Ini...

Tuesday, April 21, 2009

Puasa Ganti

Hari ini, saya puasa ganti..

Seperti biasa, kalau saya puasa ganti suami saya yang jadi tukang masak.

Suami saya tengah duk potong-potong bawang, saya duk baring-baring je..
Syorga je rasanya.. hehee

Tapi, kesian pula tengok dia sorang-sorang kan kat dapur, saya pun bangun laa tolong dia.

Dan dan je bila saya bangun ke dapur, terus je dia nak masuk toilet la..
nak masuk mandi laaa... macam-macam..

Hampeh je, dia kata tadi dia yang nak masak..

hik hik hik.. alaaa.. saya tak kesah pun sebenarnya!!

saya teruskan saja plan suami saya nak masak..
ikan kembung goreng
dan....
sawi tumis buh sotong..
bapak laa besar batang sawi yang suami saya potong!!
dan air bandung ni saya buat sendiri...

p/s: suami saya memang otai goreng ikan dengan sayur tumis air je..
hikhikhik
Sekali sekala kaum Adam tunjuk skill kan..
Yang simple-simple pun jadi sedap...

4 comments:

Mrs LVoe said...

puasa ganti ms time ramadhan dulu yea dear???

sha dh lama x posa sunat. sayng tul tgalkn amalan tu

pandai hubby ain masak.. ermm hubby sha tahu masak burger msia je ;-)

zh-ena said...

wah rajinnya hubby ain msk..sedapnya air bandung tu..

dah ganti pun pose, emmmmm ena bila la nak ganti nie..asyik tertangguh jea

ain_ise said...

sha.. ye lah, ganti puasa yang tu lah.. lagipun, lama dah tak puasa... perut dah naik lemak dah.. hehehe..

hubby ain boleh lah masak sikit-sikit.. alhamdulillah..

ain_ise said...

ena.. kadang-kadang dia rajin juga. bergantung pada angin dia laa..

puasa ganti tu eloklah dikerjakan berdikit-dikit. hutang harus dibayarkan.. ain banyak kena ganti, sebab tu lahdah mula ganti sikit-sikit..