Pembaca Blog Ini...

Wednesday, July 1, 2009

Siapa tak sayang suami oiiiii!! :)

Suami saya ni macam-macam mau nya laaa..
Nak makan itu laaaa..
Ini laaaa...
Saya dah lah tak reti mana sangat nak memasak..

Namun, saya sedar diri...
Saya ni tak lah sangat cantik, jelita dan menawan untuk menambat hati suami saya.
Makanya, salah satu senjata selain ciri-ciri yang dinyatakan di atas
ialah menambat suami melalui masakan..
(Eceh, kalau mak ayah aku baca ni, mau nye bangga loya tekak diorang.. ahahahhhahah)

Tak pelaaa... syurga suami kan di bawah tapak kaki isteri...
eh...eh.... silap!!!
Syurga isteri di bawah tapak kaki suami laaa!!!

Mula-mula, suami saya nak makan spageti ni..

"Yang.. yang.. abang dah lama tak makan spageti yang macam mak buat tu,"

Mengaruk saya call mak saya kat supermarket
tanya bahan-bahan nya.

Saya pernah tengok mak saya buat,
tapi sebab tak praktik was-was laaaa bahannya...
Esoknya pula, dia nak makan sotong masak air ni..

"Yang.. yang.. yang reti tak masak sotong yang macam mak buat tu,"

~semua macam yang mak buat tu!!!

Walaupun sebenarnya senang
macam makan kacang goreng je,
tapi kan saya dah bagitau tadi..
Saya bukannya pandai masak sangat.
Sekali lagi, mak saya lah jadi tempat mengadu..

Hahaha.. Maka terjadi lah ini....

Ini...
Digabungkan menjadi ini....
Yang hitam legam tu cekodok pisang..
Bukan hangit tau.
Tapi memang hitam kan cekodok pisang!!!
(cover dengan cemerlang)
Kepada ibu-ibu yang ada anak dara,
ajarlah anak-anak memasak sebelum terlambat!!!

P/s: Siapa tak sayang suami oiiiiii!!!! :)



6 comments:

miMiE aZim@Sk ^V^ said...

1 st time tgk sotong masak air tuh.. (selain tomyam la..)

hehehehe
sedap ke?
apa bahan??
heheheehe

honeylanz said...

hehehe..has pun bila hb sebut aja apa nk mkn..mcm lipas kudung buat preparation..tp bgtau dia awal2..kalu x sedap bgtau..nnt up lagi mutu masakan utk next time..x pandai msk gak ni...sbb amat rajang memasak if weekdays

honeylanz said...

n has x pernah buat cekodok pisang. serius..x reti :(

~ain said...

mimie.. sedap.. ain dah buat entri bahan2 nya..

has.. itulah pasal.. bila dia makan, kita macam berdebar2 nak dgr komen sedap ke idak dari dia..

cekodok pisang adalah kuih kedua tersenang di dunia selepas cekodok bilis.. hehehe

zh-ena said...

betul tu nak pikat suami dr perut la..biar perut jd besar jd takder la perempuan lain nak dtg dekat hahahahaha

~ain said...

ena.. perut yang besar = tilam air ku.. aahahah