Pembaca Blog Ini...

Tuesday, August 11, 2009

Oh.. sangat terkojut!

Petang semalam, lepas balik kerja terus kami pergi rumah abah.
Abah nak balik Gombak pula hari ni.

Abah siap suh makan lagi.
Adoi.. macamana nak tolak ni?
Ahhh.. hentam saja laaa makan juga sesenduk dua nasi ngan sup sayur.
Kalau tak kang abah kecik hati pulak.

Lepas makan, abah ajak beli cempedak.
Abah nak bawa balik Gombak.
Lepas sembahyang maghrib, acara beborak keluarga.
Lama gileeee borak-borak.
Mula dengan persiapan kenduri kahwin adik ipar saya hari raya ke-4 nanti
hingga lah cerita kenangan lama.
Abah memang suka cerita pengalaman lama-lama dia.
Kenangan mengajar laaaaa... kenangan itu laa ini laaa...
Saya dengarkan saja lah, walaupun kadang-kadang sebenarnya abah dah cerita kenangan tu berpuluh kali dah.
Saya naik hafal dah.. hahahahahahah.

Sampai dekat pukul 10 malam, suami saya tidak menunjukkan tanda-tanda nak balik pun.
Aduii.. badan saya sudah sangat lekit.
Dari balik kerja tak mandi-mandi kan.
Tapi, saya sungguh solehah hari ini, sikit pun tak rasa nak ajak suami saya balik,
walaupun badan dah lekit tahap gaban.
Saya sangat sabar semalam.
Dari mana kekuatan untuk sabar itu datang, saya pun tak pasti.

Dalam pukul 10.30 malam, suami saya dengan sendirinya minta diri.
Ok, kami balik.

Sampai kat rumah, saya buat lah macam biasa.
Mandi-mandi, gosok baju nak g kerja esok (hari ni laaa)..
Buka laptop kejap, buat sikit sinopsis YK ~tak siap pun.. Mati laaa mentor saya minta lagi..
Tepat pukul 12, suami saya tetiba suh saya lok-lok (peluk) dia..
Saya macam... aik? kenapa? (Ohhhhh.. no no no.. ini bukan cerita 18sx ok...)
Saya terlalu asyik menulis sampai saya buat dek je..
(tiba-tiba sungguh tak solehah saya ni kan? Ampun, bang... Ampun...!!)

Tetiba saya nampak suami saya keluar dari dapur,
datang dekat meja makan sambil bawa sesuatu..

Oh, itu kotak....

Oh, kotak kek....
"Sayang, happy birthday!"

"Oh... "
kelu giloooo lidah den!
terkejut...
terharu looorrr..
ternangis sikit....

Suami saya ambil pinggan, "Jom makan kek hijau...!"
hahahaha.. hijau nye kek...
walaupun rasa dan rupa kek nya biasa-biasanya saja,
kejutan manis yang diberikan menjadikan kek itu
tercantik dan tersedap di dunia percintaan kami yang fana ini!!
Sambil makan kek suami saya ambik kad..
Oh, pandai ye sorok kad dalam tempat majalah ye...

Suami saya seorang yang licik..
Dia beli kek sebelum dia jemput saya dari tempat kerja.
Sanggup dia patah balik dari kedai kek ke rumah, lepas tu baru datang jemput saya.
Lepas tu, duduk menepek kat rumah abah sampai pukul 10 malam
sebab nak lambat-lambatkan masa.
Kalau balik awal, saya akan buka peti ais dan nanti dah tak suprise lagi laaaa kan...

Biasanya, lepas balik kerja saya memang akan buka peti ais cari air sejuk.
Tapi, semalam sebab badan dah lekit, saya terus g mandi laaaa....
Tak tergerak hati langsung nak buka peti ais sampai kesudah..

So.. suprise menjadi laaaaaa....
Aduii.. suprise sangat laaaaa..
Tak sangka langsung!
Sangat-sangat terkejut..
Sampai saya terjerit-jerit tau..
Selebet giloo muka saya ni..
hahhahahaha

I love you, abang..
Terima kasih sebab bagi hadiah yang sangat beshhhhh..
TQ.. TQ.. TQ..

Doa saya, semoga meningkatnya umur saya tahun ini,
akan menambah lagi ketabahan dan kebahagian dalam hidup saya!
Semoga saya terus sentiasa di kelilingi oleh insan-insan
yang menyayangi saya seperti sekarang...
~Amin



p/s:
Untuk pengetahuan semua!

Birthday saya memang hari ini...

Entri
Sambutan Hari Lahir tuuu adalah sambutan secara tidak dirancang.
Suami saya tetiba beli kek, dia kata nak celebrate awal.

So, pukul 12 malam tadi, saya memang tak expect langsung yang akan ada suprise macam ni..
Sebab last week dah makan kek awal kan

Perancangan telah dibuat dengan rapi
dan begitu licik sekali.. !

Sebab tu, bila ada yang tanya kenapa tak bagitau besday saya..

saya tak jawab apa-apa pun.. hehhehe

Dalam
entri yang lepas pun saya tak tulis pun ayat, "Hari ini hari jadi saya"..
jadi saya tak tipu tau!! hhehhehe

10 comments:

Tulip said...

bestnyaaaa dpt suprise drpd encik hubby...romantis gitu....;)

zh-ena said...

wah romantiknya uncle encem wat surprise utk ain..

selamat hari jadi ain..baper kali daaaa ena nak wish :D

abang said...

dah tua rupanya bini aku ni

~ain said...

tulip.. hehe gile punya terkejut ok.. tak snagka langsung..

ena.. suprise yang manis2 tuuu indah kan? sama macam gula, memberi tenaga.

abang.. amboi.. abang lagi tua.. jangan lupa diri ok...!hehehe

miMiE aZim@Sk ^V^ said...

happy birthday !!!
sweet nyer..

tingin nak suprise mcm nieh...
asek kiter jek wat suprise...
sob sob...

honeylanz said...

happy birthday ain.... best kan surprise mcm nih!!!

Zura said...

wahhh...ini br celebrate betul2 erk...ari tue dpt kek kecik je...

~Eila @ Along~ said...

ain,
wahhhh sgt2 romantiknyaaaa
bestnya...eppi bezday..tak tau baper kali mau ckp daaaa...hehe
eh lupa nak cakap..kalo pakai PB, darah mengalir normal, sistem bdn berfungsi elok jadi automatik emosi akan selalu tenang...dan minda akan jadi positif!!! huhuhu..sebab tu sape pakai PB lebih happy dan ceria...

~ain said...

mimie.. jangan sedih...petuanya, kita jangan buat suprise kat dia.. nanti diorang mesti akan buat suprise kat kita.. heheh

has..TQ.. suprise mcm ni mmg best!!

zura.. itu laa pasal.. celebrate kecik2 je berdua!!

~ain said...

kak eila.. TQ, kak! Bila tiba angin romantiknya, melebih2 tau... heheh ain sudah masuk ke cangkuk yang kedua, kak.. tak tau lah sebab bendalah PB ni mengembang ke atau diriku semakin mengecil.. kompius juga.. tapi, as long as badan rasa sihat dan tak lenguh2 ain sukaaaaa laaa.. hubby pun suka tau kak.. ehem ehem..