Pembaca Blog Ini...

Sunday, May 20, 2012

Belajar Akaun

Baru balik dari Dungun. Hahah.. Jangan boring, ye...  Sepanjang 2 tahun ni, ini jelah cerita utama dalam blog ni. Yelah, nak cerita pi jalan-jalan tak ke mana. Nak cerita makan-makan kat sini sana, mcm bosan je. Blog orang lain pun ada cerita fasal makan-makan kan... Takpelah, saya cerita fasal ni. Mana tahu, tetiba terbuka hati sesapa nak sambung belajar, kan? 


Minggu ni kelas modul ACC720. Managerial Accounting. Nampak macam senang sebab dah pernah belajar dulu. Penyata asas je macam Balance Sheet, Income Statement dan  Cash Flow. Basic je kan. Cuma, managerial acc ni banyak kepada prediction, suggestion, recommendation blablabla untuk penyata-penyata asas tu.  




Mengantuk gila dalam kelas (MCM BIASA PENYAKIT AKU SEJAK MASUK KELAS PERTAMA EMBA)  Tapi, saya beli coklat makan bila rasa mengantuk. Lepas tu pi minum air kat luar, lepas tu lompat-lompat sampai berpeluh, baru masuk kelas. Seksakan nak hilangkan mengantuk.. ahahahah..


Assignment dah diberi. Next week rest. Lepas tu, Test 1 dan hantar assignment individual. Esok nak start dah sebab taknak gila last minit. Modul ini tamat 23 Jun 2012. Lepas tu, merdeka! Lepas raya (kot) baru pk fasal belajar. hahahahaha


Sampai je rumah tadi, terus solat Zuhur. Lepas tu, tidoooooooooo sampai pak mertua datang bertandang bersama ipar duai. Hahaha.. Terganggu tidurku seketika. Takkan ko nak teruskan perjuangan di atas katil kan? Silalah bangun dah melayan tetamu. Lagipun, belum solat Asar.. Arghh.. ngantuk ditahan lagi.


Lepas, ipar duai balik semua.. Takleh sambung tidur, sebab dah Maghrib. Lepas solat Maghrib, tak tahan mata. Terus tidooo walaupun perut lapar. Saya buat keputusan untuk mengutamakan mata daripada perut. Cik abang dah makan nasi lebihan adik dia pi berkelah dan datang bertandang kat rumah saya tu.. hehehe..


Saya tidur sampai termimpi-mimpi benda mengarut. Saya jadi anak sedara arwah Bob Kuman laaaa. Siap tolong jaga arwah lagi. Adoi... Lepas tu, mimpi ada rombongan datang rumah emak, masuk meminang saya laaa... Lepas tu, boleh pulak aku terima.. Apa daaa punya mimpi.. Serabut aku! Tapi, cik abang kata, kalau saya letih sangat saya akan tidur mengigau sambil bercakap-cakap. Ye ke? Tah laaa.. dah tido mana nak sedar, kan..


Perut macam lapar. Sempat lagi cakap kat cik abang yang sibuk tengok bola Piala FA (Kelantan vs KL Sim Darby), "Abang, orang laparlah" ~ lepas tu, sambung tidur.


Lepas tu, cik abang kejut banyak kali. Saya sedar dia kejut. Tapi, tak larat nak bangun. Lemah gilaaaaa...... Tapi, kena bangun juga sebab belum solat Isyak. Cik abang siap masak lagi. Pukul 12 lebih, makan nasi + telur dadar + kicap... 


Esok kerja pulak!!! Uwaaaaaa... markah tak hantar pada Penyelaras lagi. Esok last.......


Ok.. tata!

5 comments:

PUANSTOBERI said...

sambung blaja... bes plak rasanya. hihi. ain truskan bercerita kasik akak bersemangat lebih lagi, hihi

zh-ena said...

banyaknya mimpi eheh

~ain said...

kak reen, jom lah sambung.. best! mencabar minda sekali sekala, keluar dari zon keselesaan kita!

~ain said...

ena.. mimpi mainan tidur..

~ain said...

ena.. mimpi mainan tidur..