Pembaca Blog Ini...

Thursday, January 6, 2011

Ikea dan Meatball

Hari Isnin baru ni kan ada kat KL kan..


Sampai rumah pagi Ahad.
Ahad tu mak ada program memasak masakan Selera Malaysia tu.
So, tak pi mana-mana tolong mak lah kan.
Tolong makan.. Tolong cuci pinggan.. Tolong rasa..


HAHAH


Jadi, sepanjang hari dah letih tahap gaban.
Tapi, tetap mengahntar Icah ke Shah Alam dan merendek di I-City.


Esoknya dah plan nak pi Ikea.
Tapi, tak boleh cakap kuat-kuat sebab nanti Aim tak nak pergi sekolah.
Masa Aim siap-siap nak pi sekolah tu, kitorang buat-buat tidur je..
Hahahah



Buat-buat tidur, tapi tertidur betul-betul.
HUAHUAHUAH
Petang baru pi Ikea.
Ajak mak, tapi mak kata mak penat tak hilang lagi.


Pergi berdating-datingan je lah kami..
hehehe


Walaupun kaki penat, namun tetap gigih me round Ikea tu.
Saja nak tengok lampu, cermin, bla bla bla..


Lepas tu, singgah cafe Ikea.
Makan meatball yang katanya sedap itu.
Ini pertama kali tau makan meatball.



Order yang sepuluh biji tu.
Mula-mula gatal nak beli 2 set.
Tapi, rasa macam banyak sangat.
Ambil 1 set je ..
Nasib baik amik sastu set je, sebab muak lah pulak kan..
heheh



Dengan blueberry muffin sebiji.


Saya pelik sangat ada jem tetiba.
Tak kena dengan tekak saya kot, makan kentang tu ngan jem..
Siap ketepikan jem tu.
Baru makan kentang.
Hahaha.. Kampung girl kan
Balik tu, cik abang lupa letak kereta kat mana.
Siap round satu floor..
Dia memang ada masalah laaa kalau parking macam tu.
Tetiba dia jem otak dia.
HAHAHA


Saya pulak, lupa juga..
Lupa yang suamiku itu selalu jem bila kat tempat-tempat macam ni.
Biasanya, memang saya yang akan ingat kat mana parking kereta.
Hari tu saya lupa pulak nak perhatikan tempatnya.
Tambah pulak, tempat ni kan jarang-jarang pergi.
Jadi, tak familiar sangat.


Lebih 10 minit juga laaa mencari kereta.
Nasib baik jumpa.
Rupa-rupanya, dia buh kereta kat bawah, dia pi cari kat atas.
Mana nak jumpa kan?


Abang.. abang...
Terima kasih lah, sebab beri peluang saya menambah aktiviti senaman kaki!


hehehe

4 comments:

PUANSTOBERI said...

haha. kekda pun penah jadi camni. dah la masa tu baru dpt keta. da memacam kuar dlm otak. nak report polis la, guard la. padahal letak atas, cari tgkt bawah. tehehehehhe

~ain said...

hahaah nasib baik tak report kat guard.. kalau tak, malu je.. hahhah

CikJAs said...

hahahaha.....biasalah tu....sy selalu sesat cari kete bila pi KLCC...sejak bersuami, dia rajin tulis nombor tiang yg plg hampir & no petak [kalau ada] di parking ticket. klu free mcm tesco, giant...dia akan amik gmbr. hehehehe lawak kan? tp x lah sesat mencari kete ;)

~ain said...

Cik Jas.. KLCC lagi complicated kan.. lagi banyak tiang.. lagi banyak petak nya.. Lepas ni, saya akan buat macam cik abang cik jas lah.. Tak tulis pun catat dalam handphone kan...

Biarlah lawak sket.. Asalkan tak haru biru cari kereta!

Sebenarnya, excited nak masuk Ikea tu sampai lupa nak perhati no parking..