Pembaca Blog Ini...

Tuesday, February 8, 2011

Sihat Sebelum Sakit

Korang....
Huhuhu..

Saya nak ngadu domba ni..


Ops.. bagi salam dulu!

Assalamualaikum..


Korang, saya baru balik dari klinik ni.
Apa kes? Alaaaa.... kes batuk selsema tu lah...


Sejak sakit telinga hari tu,
batuk selsema memang tak leh blah aaaa...
Tak baik-baik..
Sampai dah berjangkit-jangkit kat cik abang.
Lepas cik abang baik, saya je yang tak baik-baik.
Lepas tu bergilir-gilir....


Dah malu pi klinik yang selalu pergi tu.
Haha.. Tebal dah muka ni.
Laki bini duk terpacul muka kat klinik.
Nanti orang kata kaki MC pulak.
ahaha.. Saya bulan 2 ni belum MC lagi tau.
Tadi, pi klinik pun tak minta MC tau.
Dan doktor tu pun tak offer nak kasi MC.


Kos perubatan sekarang ni macam makin meningkat lah.
Selalu kalau pi klinik untuk sakit-sakit ringan, paling mahal pun belas-belas ringgit je.
Itu paling mahal aaa tu (rate sini~ kalau KL mahu sekali pi klinik dekat RM50++ kot)
Sekarang, dah jadi dua tiga puluh.
Hmm... Kita pun pahamlah kan.
Sejak PM sarankan kita ubah cara hidup ni kan, memang semua kos hidup meningkat.


Tapi, dukacita sangat sebab terpaksa batal lecture 4 jam hari ni.
4 jam ok! 4 jam!
Masaklah saya nak menggantikannya nanti.
Takleh buat apa dah. Sebab suara memang hilang.
Jadi macam ala-ala nak bunyi tak mau bunyi tu.
Macam mana nak lecture kan?


Satu perkara lagi: [lari dari topik sket]
Just nak catatkan di sini..
Salah satu hutang lapuk kami, sudah settle hari ini.


Oklah..
Saya sambung buat kerja dulu...
Alhamdulillah......

2 comments:

Tihara said...

tak de benda yg murah la ni..cakap dgn dr pun kene byr 20 hengget

~ain said...

hmm.. kalau lah kita ni doktor kan? heheh